2017. máj 19.

Sniffyction - Drive Me Faster Tour 2016

írta: Krómer Márton
Sniffyction - Drive Me Faster Tour 2016

Előkészületek

poster_latest.jpg

A poszter Kungl Matyi munkája

Mikor nyáron leültünk a lányokkal megbeszélni, hogy dolgozzunk együtt, már körvonalazódott a „nyugati” turné a fejemben. Elég halványan, és messze nem azon az útvonalon, ami lett végül belőle, de a szándék meg volt. Augusztusban elkezdtem felvenni a kapcsolatot a helyekkel, tudván, hogy elég késő van, de meglássuk (sic) alapon. Ahogy közeledett a november, és még mindig csak Giessen volt meg a német részből, a DIY touring csoportból segítségemre sietett Simon Drew gitáros, (Simon Chainshaw) akivel egyébként még sose találkoztam, csak váltottunk pár levelet. Nagy mennyiségű francia kontakttal szórt meg, és Malik Lille-ből, valamint Laur Besanconból rögvest vissza is igazolt. Így aztán Franciaország felé fordultam. A holland és belga vonalat legnagyobb igyekezetem ellenére továbbra sem sikerült megcsípni. Egy Bad Waltersdorf nevű, Grazhoz közeli kisvárosban lekötöttem egy fixes bulit, meg volt a hazaút iránya, az utolsó buli pedig Győrött egy Junkies előzenekaros történet volt. Reims-ben kaptunk egy keddet, ahol a szokásos jam session-ük előtt kaptunk helyet. Nem volt egyszerű, mert egy ember beszélt angolul, de biztosítottak, hogy kapunk vacsorát és aludhatunk a klubban. :D

europe_tour_route2.jpg

A lányok októberben játszottak a High School Mother F**ers nevű francia zenekarral pár állomáson a Joysix társaságában itthon. Dominique, a basszusgitáros – mint számomra utólag kiderült mikor felhívott – félig magyar, ez jelentősen megkönnyítette a kommunikációt. Ő szervezte nekünk a párizsi akusztik bulit és szállást is hozzá. Indulás előtt 3 nappal Boxi megemlítette, hogy van egy haverja Berlinben, így teljesen hihetetlen módon lett egy last minute bulink. Prágát az Ann My Guard turnén megismert Csabi intézte, de megkavarták neki a dolgokat, így - mint később kiderült – a Tudósok játszott helyettünk. Beletörődtünk, de hát mennyire rákenról már egy turnét prágai dayoffal kezdeni. :D Ráadásul pofátlanul olcsó szállást találtam, így nem volt nagy bukó, de a jó hangulatot megalapozta. Kaptunk egy ígéretet, hogy a stuttgarti Ignite bulin játszhatunk, de végül kiderült, hogy erőst túljelentkezés van, így sajnos ez kimaradt.

16508041_1911509479084899_4353291823971559450_n.jpg

A turné kész, a CSTP lóvét nem kaptuk meg, de őszintén szólva nem is alapoztam rá, nem tudtam felmutatni a pályázathoz szükséges külföldi turnét…azért egy gondolatot megérdemel a dolog: kezdő zenekar vagy, külföldön próbálnál szerencsét, de csak akkor kapsz pénzt (koránt sem biztos), ha felmutatsz egy önköltséges külföldi turnét az előző évből. Nyilván érthető, hogy a Tankcsapda több jogdíjat forgat vissza, osszuk ki nekik az ausztrál (!!!) turnéjukra, kell nekik is a nyaralás, de azért na.

Felcsíptem a lányokat és nekivágtunk. Kristóf – szintén Ann My Guard turné – elvállalta, hogy kajáért eljön fotózni-videózni. Utólag is nagy köszönet neki, az általa készített anyagból Kókai Dani türelmes vágómunkája segítségével (9 órányi nyersanyagunk volt) januárban elkészült a Drive klipje.

A folytatásig itt van ismét, nézegessétek!

Szólj hozzá